Ylang-ylang ulje - svojstva i primjene

Kananga tropsko stablo, povezano s magnolijom, daje nam je eterično ulje poznato po cijelom svijetu pod imenom ylang-ylang, vrlo popularno u aromaterapiji. Ovo ime dolazi od malajskog naziva stabla "alang-ilang", što znači "cvijet svih cvjetova".Stablo se također naziva kruna Istoka. Mnogi ljudi smatraju cvijeće ove biljke da bude čaroban.Često se koriste u svim vrstama rituala. Kažu da mogu dati sreću. Eterično ulje ylang-ylang razlikuje oštru aromu. Mnogi ljudi to ne mogu podnijeti.

Svojstva i primjena ylang ylang ulja

  • Ako ste stalno izloženi negativnim emocijama, onda je to jednostavno potrebno za vas. Ovaj proizvod brzo popravlja živčani sustav. Nakon udisanja aroma nafte, odmah ćete osjetiti kako ste postali lakši za dušu. Ako ste uvijek u napetoj situaciji, onda vam neće biti toliko teško da biste "zgnječili".
  • Ponekad liječnici preporučuju uporabu opisanog proizvoda kao antidepresiva. Za razliku od različitih farmaceutskih proizvoda, nije u stanju škoditi tijelu.
  • Želimo spomenuti da se ylang-ylang ulje smatra izvrsnim afrodizijakom. To izvrsno povećava seksualnu privlačnost. Zahvaljujući njemu možete osjetiti istinski okus ljubavi.
  • Ako koristite opisani proizvod, možete riješiti probleme sa spavanjem. Vrijedno je reći da privlači pozitivnu energiju.
  • Ylang-ylang eterično ulje stabilizira ciklus i omekšava neugodne simptome PMS-a. Kritični dani neće vam biti tako bolni.
  • Ovaj proizvod pomaže kod migrene i smanjuje krvni tlak. Osim toga, nužno je za mlade životinje. Ako vaše dijete ima bilo kakve nerazumne strahove, onda će zahvaljujući ylang-ylang ulju brzo riješiti njih.

kontraindikacije

Ne smijete izgubiti iz vida činjenicu da ima kontraindikacije. Može se koristiti samo za vanjsku uporabu. Pijte ulje ove biljke ni u kom slučaju nije moguće. Ova je suština dovoljno koncentrirana. Stoga, ne biste ga trebali udisati u čistom obliku. Inače, možete oštetiti nosnu sluznicu. Da biste to izbjegli, trebate dodati bilo koja druga ulja na naftu ylang-ylang.





Koja je upotreba ulja od sandalovine?

Koja je upotreba ulja od sandalovine?Aromaterapija I Esencijalne Ulje

Koja je upotreba ulja od sandalovine? Sandalwood je biljka koja pripada obitelji Santalaceae, izvorno iz Indije. Stablo je mirisno i miris može ostati desetljećima. Sandalov...

Čitaj Više
Ylang-ylang ulje - svojstva i primjene

Ylang-ylang ulje - svojstva i primjeneAromaterapija I Esencijalne Ulje

Kananga tropsko stablo, povezano s magnolijom, daje nam je eterično ulje poznato po cijelom svijetu pod imenom ylang-ylang, vrlo popularno u aromaterapiji. Ovo ime dolazi od malajskog naziv...

Čitaj Više
Upotreba eteričnog ulja limuna

Upotreba eteričnog ulja limunaAromaterapija I Esencijalne Ulje

Eterična ulja čvrsto su zauzeli svoje mjesto u kozmetičkoj medicini, pa čak i parfemima zahvaljujući životnim svojstvima i nevjerojatnim aromama. Danas se aktivno koriste. Jedan od najpopul...

Čitaj Više