Κοπτικό έλαιο - ιδιότητες, εφαρμογή στα καλλυντικά

Το έλαιο κάνναβης έχει ήδη γίνει ένα χτύπημα για τη φροντίδα.Ποιες είναι οι ιδιότητές του και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιποίηση του δέρματος και της περιποίησης μαλλιών;έλαιο

σύνθεση κάνναβης κάνναβης ελαίου

Φυτικά έως και 80% αποτελείται από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα( EFAs), ιδιαιτέρως λινολεϊκό οξύ, και την ομάδα των ωμέγα-6 και ωμέγα-3.Επιπλέον, έχουν ιδανικές αναλογίες μεταξύ τους.Η αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 είναι 3: 1 και είναι ιδανική για τον κατάλληλο μεταβολισμό των λιπιδίων.Σε

έλαιο κάνναβης, υπάρχουν και άλλα λιπαρά οξέα: ελαϊκό, παλμιτικό, γάμμα-λινολενικό οξύ, καθώς επίσης και πρωτεΐνες, αμινοξέα, καροτένιο, ανόργανα άλατα, βιταμίνες( Α, D, E και Κ), φυτοστερόλη, φωσφολιπίδια.Τέλος, βρίσκουμε ότι είναι επίσης πολλά βιολογικά ενεργών ουσιών με αντι-φλεγμονώδη, θρεπτικό, αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς και αυτό το λάδι προστατεύει αποτελεσματικά το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου, ειδικότερα, τοκοφερόλη, kanabidol και τερπένια.Όλα αυτά τα καθιστούν πολύτιμο στοιχείο της φροντίδας.

insta stories viewer

φροντίδα ιδιότητες του πετρελαίου κάνναβης κάνναβης πετρελαίου

απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρό φιλμ πάνω στην επιδερμίδα.Μπορείτε να το εφαρμόσετε στην καθαρή του μορφή απευθείας στο δέρμα, αλλά και να το χρησιμοποιήσετε ως πολύτιμο συστατικό των καλλυντικών προϊόντων.Ιδιαίτερα συνιστάται για το δέρμα με προβλήματα, επίσης για τη φροντίδα του δέρματος των μωρών και των μικρών παιδιών.Τις περισσότερες φορές, προστίθεται σε λοσιόν σώματος, σαπούνι, κρέμα προσώπου, ειδικά αντηλιακό.έλαιο Κάνναβης είναι κατάλληλο για σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος: ξηρό, η οποία ενυδατώνει και ελαιώδη( ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και των σμηγματογόνων αδένων), ευαίσθητο δέρμα( τρέφει και αναπληρώνει τα ελλείποντα λιπίδια) και ώριμου( αποτρέπει ρυτίδες).Και ως συστατικό καλλυντικών, και αυτή η ίδια, έχει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα:

  • αποτρέπει την ξηρότητα της επιδερμίδας, κάνοντας το δέρμα χάνει την υγρασία, η επιδερμίδα καλύτερα εκπληρώσει προστατευτική λειτουργία του.
  • Χάρη στο περιεχόμενό του, το EFAS το διατηρεί τονισμένο, αυξάνει την αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο άνεμος, ο παγετός και ο ήλιος.
  • Ανακουφίζει από τη φλεγμονή στην ατοπική δερματίτιδα, την ψωρίαση και το έκζεμα.
  • Εξαλείφει την κνησμό του δέρματος με δερματοπάθειες, καθώς και με δερματικές αλλεργίες.
  • Μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού και λεκέδων.
  • Αναζωογονεί το δέρμα, αποτρέπει τις πρόωρες ρυτίδες.
  • Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.
  • Θρέφει το δέρμα.
  • Ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, το οποίο συμβάλλει στη θεραπεία της ακμής και των φλεγμονωδών αλλαγών.
  • Επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος, την κατάλληλη ενυδάτωση του.
  • Μαλακώνει και λειαίνει το δέρμα.
  • Εκτελεί το ρόλο ενός φυσικού φίλτρου, προστατεύοντας το δέρμα από τις επιπτώσεις των ακτίνων UV.

Εάν εφαρμόζετε λάδι στο τριχωτό της κεφαλής, θα τονώσει την ανάπτυξη των τριχών, θα τους δώσει λάμψη και θα κάνει ευκολότερη τη χτένα.





Σε ραντεβού γιατρού

Σε ραντεβού γιατρούΜακιγιάζ

Αίτηση για εγγραφή, όπως συμβαίνει Σύγχρονες γυναίκες, τους πολυάσχολους ανθρώπους - εργασία, την οικογένεια, το μαγείρεμα, καθαριότητα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο νοιάζεται λίγο.Και πολλοί,...

Διαβάστε περισσότερα
5 δημοφιλείς καλλυντικές διαδικασίες

5 δημοφιλείς καλλυντικές διαδικασίεςΜακιγιάζ

Σήμερα στα καλλυντικά σαλόνια προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μεγάλο αριθμό διαδικασιών, και να υποβάλουν τρομακτικό.Αλλά δεν είναι όλοι οι πιο δημοφιλείς.Οι υψηλές θέσεις καταλαμβάνονται μόνο από...

Διαβάστε περισσότερα
Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ;

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ;Μακιγιάζ

Πώς να εφαρμόσετε μακιγιάζ; Πριν από την εφαρμογή της ημέρας ή του βράδυ μακιγιάζ, θα πρέπει να καθαρίσετε επιμελώς το δέρμα με ένα ειδικό γάλα.Εάν υπάρχει χρόνος, μπορείτε να κάνετ...

Διαβάστε περισσότερα